Събития

Кино Арена | Varna Mall представя приказния балет „Копелия“

Кино Арена | Varna Mall представя приказния балет „Копелия“

25 януари, 18:00 часа

Сезон 2019/2020 на Кралската опера в Лондон продължава през януари с приказния балет „Копелия или момичето с емайловите очи“. На 25 януари от 18:00 часа зрителите ще се насладят на прекрасната музика на Лео Делиб в класическата постановка от репертоара на Кралския балет. Създаден по разказа „Пясъчният човек“ на Ернст Хофман, балетът е по хореография на основателката на Кралския балет - Дам Нинет де Валоа. Кино аудиторията ще бъде завладяна от превъзходен актьорски състав с участието на прекрасната Марианела Нуньес, като фееричната Сванилда, Вадим Мунтагиров, като нейния любим Франц и Гари Авис в ролята на магьосника д-р Копелиус.

В малък град в Галиция младеж на име Франц се влюбва в непознато момиче (Копелия), което всяка сутрин се появява на балкона на къщата на странния доктор Копелиус. Годеницата на Франц – Сванилда, подтиквана от ревност, прониква с приятелките си в къщата на доктора в негово отсъствие и открива, че непознатото момиче е всъщност механична кукла с човешки размери. В къщата има и други подобни кукли и момичетата започват да се забавляват, като ги навиват и гледат как куклите танцуват. Междувременно Франц също иска да се срещне с красивата непозната и се покатерва през балкона.

Доктор Копелиус се връща ненадейно и гони натрапничките, но кани Франц да остане. Докторът има дяволски план – чрез магия да вземе душата на момчето и да я използва да превърне Копелия в живо същество. За щастие, Сванилда се е скрила зад завесата и се е преоблякла в дрехите на Копелия. Тя се преструва на оживялата кукла, успява да събуди годеника си, за да могат тя и Франц да избягат. За щастие д-р Копелиус не е такъв злодей, какъвто изглежда, и на финала сключва мир със Сванилда и Франц, които вече могат да отпразнуват сватбата си.

Публиката по света вече е част от представленията в Кралската опера - Копелия“ се излъчва в над 1000 кина в 53 страни по света. А всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.